Hvězdná brána (on-line hra)

Powered By Blogger

Rohanští jezdci

Rohanští jezdci

Riders of Rohan

Simple plan - I´m just a kid

středa 7. února 2007

Příběh Gothicu I

Byla nebyla jedna velká vzkvétající země Myrtana, které vládl moudrý a spravedlivý král Rhobar II. Je samozřejmé, že na takové území přímo překypující bohatstvím, si dělalo zálusk mnoho nepřátel. Těm však Rhobar zdárně vzdoroval ale až na jednu vyjímku - Orky, mohutné bytosti s ohromnou silou, které neznají strach, a proto jsou dokonalé vraždící stroje.

Jedna prohraná bitva Orky neodradila, a tak se konflikt změnil v zničující válku. Král musel přistoupit na radikální řešení. Jelikož si válka žádala velkou daň, tak všechny trestance posílal těžit rudu do dolů Khorinisu, neboť potřeboval meče z magické rudy, které na Orky platily. Aby se pojistil před útěkem trestanců, svolal všech dvanáct královských mágů, aby vytvořili kolem dolů magickou bariéru, která pustí trestance dovnitř, ale při pokusu o útěk jej usmaží na popel. Ale mágům neustále něco rušilo jemné předivo kouzla, které se jim nakonec vymklo z rukou a Bariéra nabrala mnohem větších rozměrů. Byli uvězněni uprostřed vlastní Bariéry.

Chvilka nepozornosti stračila trestancům, aby se vzbouřili, přepadli stráže a obsadili doly a přilehlé tábory. Král neměl na výběr a musel vyjednávat. Každý týden jim za vytěženou rudu dal co chtěli. Jídlo, věci, ženy...

Nyní přichází k místu výměny (místo, kde házeli trestance do Bariéry pozn. autora) další trestanec (tj. vy). Je mu předčítán rozsudek, přičemž proces přeruší mág Ohně. Ten má pro vás zajímavou nabídku. Doručte dopis nejvyššímu mágovi Ohně a dá vám, co budete chtít. Po krátké výměně slov jste vrženi do Bariéry. Ještě dostanete ťafku od jednoho strážce (můžu prozradit, že mu to později vše vrátíte i s úroky) a se slovy "Vítej v kolonii" váše dobrodružství začíná.

1 komentář:

michdock řekl(a)...

Už něco napiš Tomino...